... din COMUNITATE\ Masina de pompieri de jumatate de secol...


        Primaria Licurici are masina de pompieri de o jumatate de secol
        Un utilaj folosit la stingerea incendiilor, vechi de mai bine de 50 de ani se afla In curtea primariei din Licurici.
        Primarul Liviu Doru Dragulescu este foarte mandru de masina sa si spune ca nu ar da-o pentru nimic in lume.Unul dintre putinele utilaje folosite in urma cu mai bine de o jumatate de secol la stingerea incendiilor se afla la Licurici.
        Pompa, cu roti din lemn, cu tractiune animala si actionata manual se afla in fata primariei din localitate si este mandria primarului de aici. Pe vremuri, mai toate primariile aveau un corp de pompieri care intervenea daca aveau loc incendii. Cred ca are mai bine de 50 de ani si cred ca este inca functionala, a declarat primarul Liviu Doru Dragulescu. Acesta sustine ca, "masina" sa a trezit interesul celor de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Hurezani care i-au cerut-o pentru a o expune la muzeul din localitate. "Nu am vrut sa le-o dau. Din fericire, cand am facut curatenie in magazia scolii am mai gasit una la fel si le-am dat-o pe aceea. Avea rotile putin putrezite dar s-a putut repara si au luat-o", mai spune primarul Dragulescu. Acesta tine foarte mult la utilajul din curtea primariei si spune ca, daca ar fi sa i-l ceara cineva nu ar accepta sa il dea. "Pe asta nu il mai dam. Este al comunei si dovedeste ca pe vremuri aici era o garda de pompieri", a mai spus Doru Dragulescu.
        Inspectorul sef al ISU Gorj, col. Liviu Mihaita Dumitrascu, recunoaste ca astfel de utilaje sunt destul de rare, acesta avand o insemnatate istorica. Noi avem doua astfel de utilaje, unul la Targu Jiu si altul la Hurezani. Acestea au valoare documentara si reprezinta o etapa in dezvoltarea utilajelor cu care pompierii interveneau la stingerea incendiilor, a declarat colonelul Dumitrascu.
@2018 Alexandru Nicola