... din COMUNITATE\ Zacamant de gaze naturale...

        Cea mai mare companie petroliera de la noi a anuntat ca a descoperit un mare zacamant de gaze naturale in zona de sud a tarii. Se vorbeste deja despre cea mai mare actiune de acest fel din ultimul deceniu.
        Grupul OMV Petrom a identificat in zona Olteniei un zacamant de gaze naturale, potentialul acestuia urmand sa fie stabilit in urma unor evaluari.
        "Este planificata o evaluare viitoare pentru a confirma ceea ce ar putea fi cea mai importanta descoperire de gaze onshore de pe teritoriul Romaniei din ultimii sase ani", se arata intr-un comunicat al companiei.
        Sonda de explorare 4539 Totea, aflata in satul Negresti din comuna Licurici, judetul Gorj, a fost forata la o adancime de 3.600 metri si a avut ca obiectiv o potentiala acumulare mare, cu presiune ridicata.
        Pentru a determina dimensiunea acumularii, localizata intr-o zona cu complexitate geologica ridicata, Petrom va incepe un program de evaluare. Productia experimentala a sondei ar putea incepe la sfarsitul anului, dupa conectarea acesteia la infrastructura de conducte de gaze din apropiere.
        "Astfel de rezultate in activitatea noastra de explorare sunt esentiale pentru a furniza energie in Romania (...). Prin investitiile pe care le facem pentru utilizarea de tehnologii moderne asiguram accesul la zacaminte de gaze care pana acum nu au fost accesibile", a declarat Mariana Gheorghe, directorul general executiv al OMV Petrom.

        vezi strilie ProTV:

@2018 Alexandru Nicola